מה כל כך מקשה עלינו להתמודד עם החולשות של הילדים שלנו? הרי לכל אחד (כן!! לכל אחד!!) יש חוזקות וכמובן גם חולשות.
כשהילד שלנו מגיע הביתה עם תעודה נפלאה, יצירה מיוחדת שעשה או ניצח בתחרות וחזר עם מדליה נוצצת גם אנחנו נוצצים… אז למה פנינו נופלות כאשר מגיע הטלפון מהמורה, כאשר יש "סכסוך חברים" בגינה השכונתית או כאשר המורה למוזיקה מתקשרת להגיד ששוב הוא לא התאמן… איפה כל זה פוגש אותנו ההורים? מיד אנחנו שואלים את עצמינו במה טעינו? מה עשינו לא נכון? כל הזמן אנחנו עסוקים בחינוך ילדינו אז למה כך הם מתנהגים? ואז גם עולה השאלה (איך לא?), אנחנו נותנים להם כל כך הרבה וככה הם מחזירים לנו??
שיטת "בשביל ההורות" מתייחסת ל 4 ממדים של דרכי חינוך מקדמות אושר: הכלה, הקשבה, סמכות וכבוד. כאשר ההורות שלנו מכילה את כל אלה, יותר קל לנו להתמודד עם האתגרים שהילדים שלנו "מביאים" לפתחנו.. אם נשים לרגע בצד את האכזבה, התסכול ואולי גם חוסר האונים, נוכל להתפנות להבנת הסיבות להתנהגויות אלו.
בכל התנהגות של ילדינו הם אומרים לנו משהו בדרכם. מעבירים מסר. לפעמים באופן גלוי (התנהגתי ככה כי…) ולפעמים באופן סמוי ואז צריך לקלף קצת כדי להגיע ל"מניעים" של התנהגות כזאת או אחרת. אצלנו קוראים לזה בירור. הורות מבררת מאפשרת לנו להגיע לדרכי החינוך שמקדמות אושר (להם ואז לנו). זאת מתוך הנחה שכל ילד (וגם אנחנו) רוצה שיקשיבו לו, יכילו אותו ינהגו כלפיו באופן ברור וכמובן שיכבדו אותו.